Sdr. Felding og omegns Folkedanserforening

Side
Menu
Kalender

Sdr. Felding Folkedanser forening

– En anderledes forening!

Hvis du en torsdag aften tager forbi Kulturcentret i Sdr. Felding, vil du opdage at vi er en forsamling af mennesker, som er dansende, smilende og har en udstråling af livsglæde til den levende musik. Her er folkedansen stadig i live, og selvom det er en gammel tradition, kan vi se, at det stadigvæk er et hit blandt både gamle og unge. Her er det tydeligt at hygge og samvær er i højsæde samtidig med, at vi danser, selvom aldersforskellen er på mere end 50 år fra den yngste til den ældste.

Måske havde du forventet, at vi folkedansere er folk i træsko og folkedansedragter, men det er slet ikke tilfældet i Sdr. Felding og omegns folkedanserforening. Her har vi ganske almindeligt tøj på, og kun til særlige lejligheder hiver vi dragterne frem fra støvet. Det sker blandt andet til opvisninger og udlandsture. Vores forening har flere venskabsforeninger både i Danmark og udlandet. Vi har flere gange besøgt folkedanserne i Stara Vés, Tjekkiet – sidste gang vi besøgte dem var sommeren 2012, hvor turen blandt andet bød på ølsmagning, international folkedanserfestival og andre kulturelle oplevelser.

Udover udlandsture og opvisninger har foreningen også mange andre arrangementer, som er med til at styrke vores fællesskab. En torsdag aften er ikke altid en almindelig danseaften, men kan også være en aften, hvor spillemændene bestemmer programmet eller en aften med en gæsteleder. Det er dog ikke kun på danseaftener, at vi i foreningen har sociale arrangementer, og de behøver nødvendigvis ikke at involvere folkedans. Her kan vi blandt andet nævne bowlingture, julefrokost, fastelavn og sommerfest. Kort sagt er foreningens kalender fyldt med spændende og hyggelige arrangementer, som gør vores forening til noget ganske specielt.

Vores leder i Sdr. Felding er ikke bare en sur gammel heks, der kommanderer rundt med danserne. Hun er en frisk dame fra vestkysten, som har ledet i mere end 30 år. Hun elsker at eksperimentere med dansene, og lave nye koreografier. Hun er god til at bevare spændingen mellem at have det sjovt, og tage dansen seriøst. Så står du og snakker meget og griner højlydt, så kan du regne med at du får sved på panden, og at det er dig, som skal hjælpe med at vise den næste dans - vi taler af erfaring.

En stor del af den gamle folkedans kultur betød, at der var levende musik til dansen. Det har vi også i Sdr. Felding, og man kan se og høre, at det er noget vi i foreningen sætter meget pris på. Spillemændene falder godt i hak med lederen – de har et godt samarbejde og udfordrer hinanden, som også gør det sjovt for os som dansere. Det er klart, at spillemændene er en ligeså stor del af fællesskabet, og derfor spiller de også på gulvet i øjenhøjde med os dansere. På den måde kan vi meget bedre fornemme musikken.

En anden del af foreningen er børneholdet, og her danser børn fra 3 år og opefter. Børneholdet er en lille skare af dansere fra nær området, som også mødes hver torsdag til folkedans. På børneholdet er samværet, hyggen og udfordringerne lige så store som på voksenholdet. For børnene er det vigtigt at have det sjovt, samtidig med at dansetrinene indøves. Folkedans for børn er sjov motion med rytme og levende musik, og her styrkes børnenes motorik og indlæringsevne.

Sdr. Felding Folkedanserforening er en populær forening. Vi har ikke kun dansere fra nærområdet, men også en blandet skare af dansere fra størstedelen af Midtjylland som fx Herning, Holstebro, Brande osv. Udover det kommer der også enkelte dansere fra Fyn.

I foreningen er vi ikke professionelle, men værdsætter dansen. Vi ved, at alle laver fejl, og derfor vil vi hellere end gerne have nye medlemmer til. En danseaften i Sdr. Felding er aldrig kedelig! Har du lyst at være med, skal du være mere end velkommen. Du kan komme alene eller komme som par, for alle danser med hinanden. Som noget nyt i år tilbyder foreningen gratis trinøvelse specielt til vores nye dansere på voksenholdet, som starter lige inden den almindelige træning.

Skrevet af dansere; Mette Jensen (22år) og Lisbeth Mathiesen (24år) i august 2013.

« forrige top næste »
Side
Menu
Kalender

Arrangementer

 


 

  in this gallery

DSC_0140.JPG
DSC_0148.JPG
DSC_0151.JPG
DSC_0154.JPG
IMG_8866.JPG
IMG_8883.JPG
IMG_8893.JPG
IMG_8894.JPG
IMG_8930.JPG
IMG_8940.JPG
IMG_8952.JPG
IMG_8999.JPG
IMG_9016.JPG
Side
Menu
Kalender

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login